Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Mi mindenre jó a nagynyomású mosó a ház körül?

2023.06.23 08:44

A Kärcher magasnyomású mosók sokoldalú működését a ház körüli munkák során is kamatoztathatjuk, azonban fontos, hogy minden esetben a megfelelő, háztartási célú berendezést válasszuk.

Lássuk, milyen esetekben segíthetnek a háztartási feladatok elvégzésére tervezett Kärcher magasnyomású mosók!

Profi vagy háztartási gépek?

A magasnyomású mosók magas víznyomást használva képesek felszakítani a szennyeződéseket a különböző felületekről, illetve a víz segítségével elszállítani azokat. Az ipari nagynyomású mosók és a háztartási célú berendezések teljesítménye azonban eltérő lehet. Noha a háztartási mosók elsősorban a fizikai kialakításuk és tartozékaik anyagai miatt vállalkozási célú feladatok ellátására nem alkalmasak, a ház körüli tisztítási munkákban azonban ideális és kényelmes megoldást jelentenek.

Hogy működnek a magasnyomású mosók?

A nagynyomású mosók a hálózati vízhez csatlakoztatva képesek a víz nyomását megsokszorozni, azonban a Kärcher magasnyomású mosói tartályból is képesek felszívni a vizet. Emiatt, amennyiben nincs elérhető vezetékes víz, a takarítási munkák annak hiányában is elvégezhetők. A következő szempontokra azonban minden esetben fontos odafigyelnünk:

  • Használat előtt ellenőrizzük a vízbemenet szűrőjét, így garantálva, hogy meggátoljuk a vízben található szennyeződések készülékbe jutását.
  • Amennyiben tartályban található vizet használunk, ne mulasszunk el külső szűrőt helyezni a készülék elé, így is megóvva berendezésünket.
  • Ne használjunk meleg vizet.

Kärcher magasnyomású mosók különböző felületeken

A ház körüli munkák számos olyan felület tisztítását is igényelhetik, amelyek hagyományos technikákkal nem tisztíthatók hatékonyan. A magasnyomású mosók legáltalánosabb felhasználási területe a teraszok, betonjárdák, autóbeállók vagy éppen a korlátok. Legyen szó bármilyen érdesebb kerámiaburkolatról, terméskőről, rusztikus téglafelületről, betonról vagy aszfaltról, a nagynyomású mosók a hagyományos súrolásnál gyorsabb és hatékonyabb megoldást nyújtanak.

A magasnyomású mosók ugyanakkor nemcsak a járófelületek és falak, de a gépjárművek mosásában is óriási segítséget jelenthetnek. Míg a súrolókefék károsíthatják az autók karosszériáját, addig a magasnyomású mosókkal karcmentesen és maradéktalanul távolíthatjuk el a használatból adódó szennyeződéseket.

Milyen esetekben használhatunk még magasnyomású mosót?

Nedves homokfúvással a még erősebben tapadó koszt és rozsdát és festékez is eltávolíthatjuk.
Képesek mosókefét is működtetni. A kefe belülről folyamatosan tiszta vízzel van öblítve, így a tisztítási folyamat nem károsítja a festést.

Csőtisztító tömlővel a csöveket belülről is tisztíthatjuk.
A kerti eszközök tisztítását is könnyen elvégezhetjük.
Amennyiben tisztítószeres mosásra van szükség, a Kärcher készülékei képesek alacsony nyomáson tisztítószeres vizet a felületre juttatni. (Ezt a szár nélkül, vagy nagyobb berendezések esetén a nyomásszabályzós szár minimális nyomásra állításával aktiválhatjuk)

Speciális kiegészítőkkel a magasban is végezhetünk tisztítási feladatokat, például napelem tisztítást.

A fentieket összefoglalva, a nagynyomású mosók és tartozékaik, az autómosáson kívül számtalan hasznos dologra használhatóak.

Használatukkal sok mindent megtakaríthatunk:

  • Elsősorban vizet. A hálózati nyomású slaghoz képest akár 1/5-e mennyiség is elegendő, mivel a nagyobb nyomás fokozza a vízsugár erejét.
  • Energiát két oldalon is megtakarítunk. Egyik oldalon a saját energiánkból kell sokkal kevesebbet a feladat megoldására fordítani, másik oldalról a rövidebb idő alatt elektromos energiából is kevesebb kell, a mosónak közvetlenül és a vízhálózat működtetésénél is kevesebb szükséges.
  • A rövidebb időigény miatt több szabadidőnk marad, az alaposabb tisztítás pedig lehetővé teszi, hogy a folyamatot még ritkábban kelljen elvégezni.
  • Olyan feladatok is megoldhatóak tisztítószer nélkül, amelyeket eddig nem vagy csak a környezetet jelentősen terhelő szerekkel lehetett megoldani.

Segítségre, tanácsra van szüksége a megfelelő gép és tartozék kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és keressen minket a +36 30 349 9851 számon vagy az info@vitay.hu e-mail címen Kärcher gépekkel és a hozzájuk tartozó tartozékokkal kapcsolatban!

 

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2