Hogyan válasszak?

Nagy dillemma sokaknak, hogy milyen porszívót vegyenek a lakásukba.

Takarítógépet vagy "csak" porszívót?

Ehhez néhány tanács:

  • Ahol sűrűn kell szőnyeget-, bútorkárpitot tisztítani, esetleg kisebb felületű hidegburkolatot felmosni, ott ajánljuk elsősorban a szőnyeg- és kárpittisztító gépeket, vagyis a takarítógépeket. Ezek a KÄRCHER-nél az "SE" jelű gépek.
  • Nem összekeverendőek a vizes porszívókkal ("WD" vagy "MV" jellel), mert ezek csak szívni tudják a vizet, kihordani nem.
  • A lakás belső felületeinek tisztán tartásához leginkább a "VC" jelű berendezések lettek kifejlesztve. Ezek száraz por szívására alkalmasak. Szűrőrendszerük kifinomult, még HEPA-szűrővel is rendelkeznek. A VC 2 és VC 6 modellek használata papír porzsákot igényel, így a szűrőképességük is egyszerűbben helyreállítható. (A VC 3 és VC 5 modellek a Kärcher új, porzsák nélküli porszívói.)
  • A "WD" jelű por- és vízszívók alalmasak száraz por és víz, vagy nedves anyagok szívására is. Néhány típus speciális szűrővel van ellátva. Kialakításuk elsősorban kültéri /garázs, barkácsműhely, nagyobb méretű vagy vizes szennyeződések a lakásban/ feladatokhoz történt. Ennek ellenére sokan megelégedéssel használják a lakásban mindennapi takarításhoz. Akár porzsák nélkül is használhatóak, mivel szűrőjük tisztítható.

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu