Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Új SUPER- és középkategóriás mosók

2023.06.06 08:09

A KÄRCHER továbbra is élen kíván járni a fejlesztésben. Már kaphatóak az új fejlesztésű szuper kategóriás nagynyomású mosói.

Super és középkategóriás nagynyomású mosók

Miben is újak ezek a magasnyomású mosók?

A SUPER kategóriában eddig csak a költségesebb berendezések voltak jelen. Most két irányban indult el a változás. A prémium kategóriában továbbra is a teljesítmény, az ergonómia és a szervizbarát célok a hangsúlyosak a megbízhatóság mellett.

A SUPER CLASSIC (új osztály) azonban segít azoknak is, akiknek elsődleges a teljesítmény és a tartósság, de fontos az alacsonyabb költségszint. Számukra ez a géposztály is kínál megoldást.

A HD Super géposztályba eddig is a Kärcher hidegvizes mosóinak legelismertebb berendezései tartoztak. Minden olyan helyen, ahol a nagy teljesítmény és a megbízhatóság kiemelten fontos, ott ezek a nagynyomású mosók igen népszerűek. A gyár elérkezettnek látta az időt a változásra, és alkalmazkodott a vevői igényekhez.

Az új gépek rendelkeznek a méltó elődök minden előnyös tulajdonságaival és megjelenítik az új fejlesztéseket, az üzemeltetési és szerviz tapasztalatok által életre hívott előre mutató megoldásokat is.

Kärcher magasnyomású mosók

 

Ezek jegyében az új HD Super kategóriás gépek előnyei:

Tulajdonság Tulajdonság leírása Előny Haszon
automata tömlődob Automata tömlődob Az új automata tömlődob akár 45°-os szögben, nyomás alatt is ki- és feltekerhető. A gép gyorsabb üzembeállítása és összepakolása. A munkaterület mindig rendezett, nincs szanaszét heverő tömlő, és a gép könnyen szállítható.
függőleges koncepció Függőleges koncepció Nagyon kompakt gép kis helyigénnyel. A gépet könnyű szállítani és tárolni, még szűk helyeken is.
Vibrasoft rotációs fúvóka (csak Plus) Vibrasoft rotációs fúvóka (csak Plus) Akár 30%-kal csökkenti a rezgéseket. Kényelmesebb és hosszabb ideig dolgozhat a rotációs sugarú fúvókával.
Nagyon szervizbarát koncepció Nagyon szervizbarát koncepció
 • Forgatható szivattyúfej
 • A tömlődob feszessége állítható
 • Szivattyú, motor és elektromosság moduláris koncepciója
A szerviz gyorsan és közvetlenül elvégezhető.
Strapabíró alacsony fordulatú 4-pólusú motor víz- és léghűtéssel Strapabíró alacsony fordulatú 4-pólusú motor víz- és léghűtéssel Víz- és léghűtés a kompakt kialakítás, valamint a maximális teljesítmény és megbízhatóság érdekében minden körülmények között, még magas vízhőmérséklet esetén is. Hosszú élettartam és kevesebb állásidő kompakt kialakításnak köszönhetően.
Beépített vízszűrő Beépített vízszűrő A vízszűrő könnyen és szerszámok nélkül kivehető és mosható. A gép élettartama hosszabb és mindig készen áll a munkára.
Ultra Guard tömlő (csak SXA) Ultra Guard tömlő (csak SXA) Nagyon tartós karcálló és teflon bevonatú tömlő. A tömlő nagyon hosszú élettartamú, még durva körülmények között is.
Állapotjelzés (HD 10/25 és 13/18) Állapotjelzés (HD 10/25 és 13/18) Megjeleníti a gép aktuális állapotát. A kezelő egy pillantással ellenőrizheti a gép állapotát.
A szervizelektronika figyeli és védi a (HD 10/25 és 13/18) A szervizelektronika figyeli és védi a (HD 10/25 és 13/18)
 • Szivárgás észlelése
 • Automatikus kikapcsolás (30 perc)
 • Túlmelegedés elleni védelem
 • Feszültség- és fázishiány elektronikus figyelése
 • Túlterhelés elleni védelem
A gép mindig használatra kész és biztonságos. Üzem közben is folyamatosan ellenőrzött.
Servo Control Servo Control A Servo Control segítségével a tisztítási teljesítmény közvetlenül a pisztolynál szabályozható. A kezelő mindig a megfelelő nyomást alkalmazhatja a gyors és kíméletes munkavégzéshez.
Easy!Force Advanced Easy!Force Advanced
 • Nulla tartási erő a pisztolynál
 • Kerámia szelep (5x élettartam)
 • Gumírozott ravasz
Az EASY!Force magasnyomású pisztoly forradalmi koncepciója hosszú időn át fáradtságmentes munkát biztosít.
Easy!Lock Easy!Lock Gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatóak és leválaszthatóak a különböző tartozékok a géphez. Ergonomikus és gyors módja a gép felszerelésének és a tartozékok cseréjének.
ANTI!-Twist ANTI!-Twist A magasnyomású tömlő szabadon foroghat és soha nem gabalyodik össze. Ergonomikus munkavégzés.
Nagyobb hatékonyság Nagyobb hatékonyság Akár 15 %-kal nagyobb tisztítási teljesítmény azonos energiafelhasználás mellett. Nagyobb tisztítási hatékonyság és területteljesítmény, idő- és munkaköltség megtakarítás.
Kiegészítő fogantyú Kiegészítő fogantyú Az alján lévő kiegészítő fogantyú és a különböző rögzítési lehetőségek megkönnyítik a gép szállítását. A gép könnyen szállítható és használható különböző tisztítási helyszíneken.
Kenguruzseb Kenguruzseb Mindenféle tartozék és biztonsági felszerelés tárolása. Minden, amire szüksége van, könnyen elérhető egy helyen.
Olajleeresztő csatorna Olajleeresztő csatorna A rendszeres olajcsere gyorsan és tisztán elvégezhető, anélkül, hogy egy csepp olaj is rossz helyre kerülne. Kevesebb állásidő.
Nagyfokú stabilitás Nagyfokú stabilitás Még akkor is, ha erősen meghúzza a nagynyomású tömlőt. A gép stabilan áll. Nincs borulás okozta sérülés.
Tároló a magasnyomású tömlőnek A nagynyomású tömlő biztonságos és könnyen hozzáférhető tárolása.

A magasnyomású tömlő mindig kéznél van.

Rendkívül tartós axiáldugattyús szivattyúk Rendkívül tartós axiáldugattyús szivattyúk Robusztus szivattyú kerámia bevonatú dugattyúkkal. A szivattyú és a motor fizikailag szétválasztva kiegészítő csapágyazással. Hosszú élettartam és kevesebb állásidő.
1050 mm-es rozsdamentes szórószár 1050 mm-es rozsdamentes szórószár Ergonomikus és elforgatható 1050 mm-es lándzsa elöl hajlítással. Élvezetes és ergonomikus munka.
Daruakasztó Daruakasztó A standard gép daruval emelhető, kiegészítő készlet nélkül. Könnyen szállítható, különösen építkezéseken vagy hajógyárakban.
Olajszintjelző Olajszintjelző Az olajszint és az olaj minősége könnyen ellenőrizhető. A kezelő egy pillantással ellenőrizheti a gép állapotát.
Vízszívó funkció Vízszívó funkció A HD Super Class akár egy méter magasra is képes felszívni a vizet. A gépet mobil és alternatív vízforrásokkal is használhatja.
60°-os bemeneti vízhőmérsékletig 60°-os bemeneti vízhőmérsékletig A gép akár 60°C-os előmelegített vízzel használható. Egyes szennyeződések gyorsabban eltávolíthatók meleg vízzel.
Második szórószár tárolása Második szórószár tárolása Egy második szórószárat is elhelyezhet a gépen. A szórószárat könnyen cserélheti más alkalmazáshoz.
Állítható akasztók Állítható akasztók A gép bal oldalán lévő mindkét akasztó beállítható úgy, hogy egy második szórószár, az elektromos kábel vagy egyéb tartozék elférjen. A gép az ön igényeihez igazítható.
Kábelrögzítő fül Kábelrögzítő fül Biztosítja a csatlakozódugót és megakadályozza a kábel kitekeredését. Az elektromos csatlakozó szállítás közben mindig szilárdan lesz rögzítve a géphez.
Döntött pozíció Döntött pozíció Könnyen megdönthető a gép. Nem számít, hogy bal- vagy jobblábas a kezelő. Könnyen szállítható a gép.
Könnyen hozzáférhető csatlakozók Könnyen hozzáférhető csatlakozók Könnyen hozzáférhető víz- és magasnyomású csatlakozók. Gyors üzembeállítás.

 

A kategóriába tartozó modellek és azok főbb jellemzői:

 

Kärcher HD Super kategóriás nagynyomású mosók előnyei

Miért érdemes ezeket a berendezéseket választani a nagynyomású (magasnyomású) mosási munkákhoz?

 • Gyorsabban végez a munkával a nagyobb tisztítóerő miatt
 • Egyszerű a munkát elkezdeni velük, mivel minden egy helyen van a gépen
 • Vizet és energiát takarít meg a nagyobb nyomás eredményeként 
 • Áramot is megtakarít az időmegtakarítás által
 • A műszaki megbízhatóság a kialakításnak köszönhetően sokkal jobb, mint más kisebb vagy más gyártók gépeinél
 • Ezekkel a gépekkel élmény számba megy a munkavégzés, ezért a használat során jobban vigyáznak rájuk a kezelők.

A HD Super Classic géposztály a Kärcher válasza az ár érzékeny vásárlóknak azon kifogására, hogy „a Kärcher mosói jók, de drágák”. A HD Super Classic géposztály gépei rendelkeznek a géposztály Super tisztítási teljesítményével, kialakításuk révén biztosítják a robusztusságot is csupán a „kényelmi funkciók” közül érhető el kevesebb. Ezt viszont a piacképesebb ár ellensúlyozza.
Következő anyagunkban ezt a géposztályt mutatjuk be.

 

Az Ön felhasználási igényeinek megfelelő, ideális nagynyomású mosó, de bármilyen más készülék kiválasztásához is örömmel nyújtunk szakmai segítséget, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

 

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2