Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Mire lehet használni a gőztisztítót?

Mire lehet használni a gőztisztítót?

A gőztisztítók a gőz segítségével vegyszermentesen, gyorsan és egyszerűen biztosítanak tökéletes tisztaságot, és a háztartásokban lévő kemény felületeken előforduló baktériumok 99,99%**-át is képesek eltávolítani.

Kiválóan alkalmasak minden kemény felület: a nagyobb, összefüggő és a nehezen hozzáférhető helyek alapos megtisztítására is:

  • padló
  • műanyag, kerámia és fémfelületek
  • csempe, csaptelepek, mosogató túlfolyója és lefolyó (közel tartva hozzá)
  • páraelszívó
  • főzőlap, sütő, tűzhely rácsai, gombjai és fogói
  • radiátor
  • járólap fugái
  • autó szellőzőrendszere, motor
  • üveg-, külső és belső ablakfelületek.

A gőztisztító, a „fúvókás" fejével a legapróbb résekbe is bejuttatja a forró gőzt, ami így a lerakódott zsírt is képes gyorsan eltávolítani. A gőz ugyan nem oldja a vízkövet, azonban a gőznyomás ereje és a hőmérsékletváltozás miatt elszakítja azt a felületről. A nagyobb teljesítményű gőztisztítók esetében a „vapo-hidro” funkcióval, amelynél a gőzzel együtt forró víz is „bombázza” a felületet, ami kifejezetten segíti a vízkő és a nagyobb szennyeződések leválasztását.

Nézze meg videónkat a gőztisztításról:

Tippek a gőztisztító használatához

Ha egy kisebb gőztisztítót szeretnénk a háztartási takarításhoz, akkor a Kärcher kézi gőztisztítója ideális megoldás lehet, ugyanakkor pl. egy nagyobb felület (pl. konyha padló) tisztításához már nagyobb készüléket ajánlott választani. Olyan helyen ahol a tisztítás napi munkafeladat, mindenképpen a professzionális gőztisztítóinkat ajánljuk. Ezek színben is különböznek a háztartási készülékektől eltérően, szürke a színük

A gőztisztító a makacs szennyeződéseket gyorsan és egyszerűen fellazítja, így segítségével mentesülhetünk a kellemetlen súrolási folyamatoktól, és számottevő időt spórolhatunk meg. A fellazított szennyeződés a készülék tartozékaira rögzíthető kendők segítségével távolítható el a felületről. A pontfúvóka esetén kézi törlés szükséges.  Léteznek olyan berendezések, melyek képesek elszívni a keletkezett szennyes folyadékot is, ezek a gőzporszívók, melyeket elsősorban az professzionális területen javaslunk.

A gőzölős vasalókhoz hasonlóan a gőztisztítókkal is csak úgy tudunk tökéletes eredményt elérni, ha megfontolt mozdulatokkal végezzük a tisztítást.

Amennyiben igazán hosszú életűvé kívánjuk tenni a gőztisztítónkat és nem akarjuk sűrűn vízkőteleníteni, úgy érdemes desztillált vízzel használni, elsősorban a háztartási gépeket (kivétel az SC 3 berendezés, mert az eleve tartalmaz egy vízlágyítót) de a professzionális berendezések esetében is jelentős élettartam növekedés érhető el a desztillál (ioncserélt) víz használatával.

A különböző hasznos és speciális alkatrészeknek (pl. gőzecset-, és pisztoly, hosszabbító csövek, fúvókák) köszönhetően olyan helyek vagy felületek takarítására is kiválóan alkalmas, amelyekhez egyszerre több eszközre és vegyszerre is szükségünk lenne.

Kárpitot és szőnyeget viszont csak olyan esetben érdemes gőztisztítóval tisztítani, ha meggyőződtünk arról, hogy a gőz nem árt az anyagnak.

A textil felületek azon fajtái, amelyek gőzzel is tisztíthatóak, a tisztítás során nem csak a szennyeződésektől és esetenként a baktériumoktól lehet megszabadítani, hanem a kellemetlen szagoktól is.

Nézzen szét a háztartási- és a profi gőztisztítók széles választékában, és amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink készséggel segítenek az ideális készülék kiválasztásában!

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2