Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Napelemtisztítás a Kärcher készülékeivel

napelem tisztítás

Manapság már mindenki számára egyértelmű, hogy fenntartható napenergiába fektetni a legokosabb választás.

Egy jól kiépített napelemrendszer akár egy egész háztartás energiaellátását is fedezheti, ezért fontos, hogy ügyeljünk a mindig a megfelelő hatékonyságú üzemeltetésre. Ehhez pedig elengedhetetlen az elemek megfelelő tisztítása, hiszen az idővel a rájuk rakódott porréteg, madárürülék és más szennyeződés rontja hatásfokot és a villanyszámlán is megmutatkozhat.

Miért olyan fontos a napelemeket tisztítani?

Sokan úgy gondolják, a napelemek beüzemelés után nem igényelnek különösebb karbantartást, és ha koszosak is lesznek, az eső kellő mértékben letisztítja a felületüket. Valójában azonban akárcsak bármilyen más szabad ég alatt tárolt eszköz esetén, a por és az egyéb szennyeződések hamar belephetik a napelemeket is, ami pedig komoly teljesítménybeli csökkenést okozhat, hiszen a napelemek hatásfoka nemcsak a beeső napsugarak ideális szögétől és a sugárzás intenzitásától függ, de az elemek hőmérsékletét azok tisztasága is befolyásolja.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elhanyagolt napelemek néhány év alatt akár tizenöt százalékot is veszíthetnek teljesítményükből, ami az éves villanyszámla tekintetében egyáltalán nem elhanyagolható. A szennyeződés mértékét éppen ezért nem csupán szemrevételezéssel lehet megítélni (hiszen lehet, hogy egy tetőre telepített napelem néhány méterről szemlélve tisztának tűnik), de az az energiatermelési adatok romlásából is világosan kimutatható.

Napelemtisztítás a legjobb módszerekkel

A napelemek tisztítását ugyanakkor nem szabad hozzá nem értő módon, házi módszerekkel végezni. Fontos, hogy a napelemek karcmentesek maradjanak, és ne hagyjunk rajtuk vízkőfoltokat, ami elősegítheti az újbóli gyors elszennyeződést, és fénytörést is okozhat. A napelemtisztításhoz kizárólag erre készült eszközöket, illetve speciális tisztítószereket használjunk.

A Kärcher komplett rendszerekkel segíti a napelemek szakszerű tisztítását, illetve a kíméletes, gyors munkát. A Kärcher tisztítószerei és keféi sem a napelemek felületét, sem pedig az alumínium kereteket nem károsítják, és tisztítószerei hatékonyan távolítanak el minden szennyeződést.

Kärcher Isolar és hengerkefés rendszerek

Miről is van szó? Nézze meg videóinkat: 

ISOLAR NAPELEMTISZTÍTÁS

SOKOLDALÚ MAGASSÁGI TISZTÍTÁS

Az Isolar (tányérkefés) rendszereket kifejezetten napelemtisztításra tervezték, és speciális, nagy teljesítményű mosót igényelnek. Éppen ezért az Isolar rendszereket elsősorban napelemtisztításra szakosodott cégeknek ajánljuk.

A hengerkefés rendszerek könnyen használhatók kisebb teljesítményű nagynyomású mosókkal is. Legyen szó akár nehezebben megközelíthető helyekről, ezekkel a rendszerekkel kefecsere után különböző fal-, padló- vagy üvegfelületek is hatékonyan tisztíthatók, így általános magassági és napelem tisztítással foglalkozó cégek számára is kiváló választást jelentenek.

Többet szeretne tudni az egyes rendszerek működéséről? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2