Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Padlótisztítás, mint a legnagyobb és leggyakoribb takarítási feladat

A takarítási feladatok sorában a legnagyobb és a legsűrűbben előforduló feladat a padlófelületek tisztítása, ápolása – legyen az akár a lakásunk vagy éppen a munkahelyünk.

Padlótisztítás, mint a legnagyobb és leggyakoribb takarítási feladat

 

A Kärcher mindkét területre igen sokféle megoldást és berendezést kínál. A gépeket két fő terület szerint: a háztartási padlótisztók és ipari padlótisztítók kategóriába soroljuk.

Mivel a család az első, kezdjük a háztartási padlótisztítókkal.

Ezeken belül is sokféle megoldást találunk:

háztartási padlótisztítók

  • Vannak a 230 V-os vagy vezetékes felmosógépek. Velük nagyobb súrolóerőt érhetünk el és a koszos vizet is alaposabban elszívják. Nagyobb felületeket is tisztíthatunk velük, hiszen nem merül le az akkumulátor. A vezeték viszont akadályozó tényező is lehet.

 230 V-os vagy vezetékes felmosógépek

  • Az akkumulátoros háztartási padlótisztítók előnye a könnyebb használat. A felületi teljesítményüket az akkumulátor kapacitása viszont korlátozhatja. Ezért fontos, hogy az igényeinknek legmegfelelőbb eszközt válasszuk. A döntéshez határozzuk meg a kívánalmainkat: ekkora az egyszerre felmosni kívánt terület, milyen időközönként kell felmosni, milyen a szennyezettsége. Immár olyan cserélhető akkumulátoros berendezések közül is válogathatunk, mint például az FC 2 és az FC 4 típusjelűek. Ezen eszközök esetén az akkumulátor cseréjével megtöbbszörözhetjük a felületi teljesítményt.

  • A harmadik kategória a robotfelmosók kategóriája. Ide soroljuk azon robotporszívókat, amelyek rendelkeznek víztartállyal és egy mikroszálas ruhával feltörlik a padlót, de napjainkban már olyan robotfelmosót is vásárolhatunk, amely nem egy „vizes ruhát húz magával”, hanem nagyobb társaihoz hasonlóan egy forgó mikroszálas hengerrel mechanikusan is súrolja a padlót. A felület akár 2 percen belül meg is szárad.

Az ipari területen még nagyobb a kínálat, mivel sokoldalúbbak a feladatok is.

Az ipari padlótisztítók

Az ipari területeken –  legyenekazok akár termeléssel, akár raktározással vagy éppen a szolgáltatással kapcsolatosak – területén még nagyobb az igény a gazdaságos és hatékony megoldásokra. A hagyományos kézi mop vagy felmosórongy használata egyre inkább csökken.

Az ipari padlótisztítók használatával jelentősen nagyobb felületet lehet alaposabban megtisztítani, mint a mop-os módszerrel. Az eszközök felületi teljesítménye óránként akár a 16.000 m2 is lehet. A 2.000 m2/óra feletti teljesítménnyel bíró gépek nagy része már vezethető kivitel.

A gépi padlótisztításnak a nagyobb teljesítményen felül is számos előnye van.

Ilyenek például:

  • Nagyobb mechanikus hatás (erősebb súrolás)
  • A kefék tiszta, tisztítószeres vízzel folyamatosan öblítve vannak
  • A keletkező szennyes vizet a gép vagy közvetlenül a munkavégző fej után elszívják
  • A megtisztított felület sokkal hamarabb szárad és lesz használható
  • Az esetek nagy részében a felhasználásra kerülő víz és tisztítószer is sokkal kevesebb, mint a hagyományos padlótisztító megoldások esetén
  • Egy dolgozó sokkal nagyobb területet tud megtisztítani alaposabban és könnyebben

A végeredmény tisztább padló kevesebb költséggel és fáradtsággal.

A mai kornak és igényeknek megfelelően itt is megjelentek a robotok.

A nagy igény ellenére azonban csak kevés olyan berendezés van, amely kielégíti a gyakorlati elvárásokat.

A KÄRCHER ezen a területen is igyekszik az élen járni.

A piacvezető német cég a KIRA névre hallgató padlótisztító robottal jelent meg a piacon. Ez a berendezés igyekszik megfelelni a legszigorúbb elvárásoknak is.

Az eszköz teljesen önállóan képes a munkavégzésre, a koszos víz leeresztésére, a tiszta víz feltankolására és szükség esetén az akkumulátorokfeltöltésére is.

A robotok nagy előnye, hogy akkor is dolgozhatnak, amikor a terület zárva van. Sokuknak még világításra sincs szüksége. Amennyiben általuk elháríthatatlan akadályba ütköznek, haladéktalanul értesítik a kezelőt.

A robotok terjedése rohamléptekkel nő a takarítóiparban is, mivel olyan feladatokat végeznek el, amelyekre egyre kevésbé jelentkeznek munkavállalók.

Hazánkban azonban még igen csekély a számuk a tőlünk nyugatabbra lévő európai területekhez képest.

A padlótisztító berendezésekkel nem csupán a takarítási feladatokat tudjuk elvégezni, hanem a padlófelületek ápolását és kondicionálását is megoldhatjuk. A megfelelő kefék, pad-ek és ápolószerek segítségével eltüntethetők a karcok és ismét visszaadható a padló csillogása és kopásállósága.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a padlótisztítók iránt, keressen bennünket bizalommal az info@vitay.hu e-mail címen vagy telefonon a +36 30 3499851-es számon hétköznap 8-16-ig vagy töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat, mely alapján felvesszük Önnel a kapcsolatot az adott tisztítási feladat megoldására adott javaslatainkkal!

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2