Blog - a Kärcher gépekről és sok minden másról

Itt a fűtési szezon, de a fölösleges hamunak búcsút inthetünk

2020.12.11 11:49

A kandallóban ropogó tűz hangja és látványa még azok szívét is képes meglágyítani, akik teljes bizonyossággal állítják, a téllel és a fűtési szezon beköszöntével csakis a baj van.

Egyre több otthonban döntenek úgy, - komfortérzetük növeléséért, gázszámlájuk csökkentéséért és magáért a kandalló-élményért –, hogy ezt a fűtési módot választják minden egyes nap. Persze akadnak olyanok is, akik kifejezetten csak hétvégenként melegednek a kandallóban lobogó tűz mellett – mikor az egész család otthon van –, de még így is energiát kell áldozniuk a tűzrakásra, mint ahogy az előzőleg leégett tűzifa hamujának kitakarítására is időt kell szánniuk.

Porszívók hideg hamuhoz

Az elmúlt évtizedek alatt komoly változásokon mentek át a fatüzelésű kandallók. Olyan korszerű, környezetbarát és takarékos megoldásokkal van tele a piac, amik még csalogatóbbá teszik ezt a fajta fűtési módot.

Már az egész őszi-téli szezonra való tűzifa beszerzése sem nagy ördöngösség, mint ahogy fatüzelésű kandallók vagy kazánok tisztán tartása sem okozhat különösebben nagy fejtörést. A hamu- porszívók nagy segítséget jelentenek ebben, azonban legyünk körültekintőek a kiválasztásukkor, hiszen nem mindegyik ugyanarra való.

Hamu vagy parázs? Nagyon nem mindegy.

 

Néha tévesen összemossuk a fogalmakat, pedig a hamu és a parázs nem egy és ugyanaz. A hamu általában már kihűlt állapotában van a kandallóban, míg ha parázsról beszélünk, mindig egy izzó, forró dologra gondolunk. E kettő közötti különbségek miatt sem mindegy, hogy milyen hamuporszívót veszünk.

A kínálatunkon levő profi, akkumulátoros vagy hálózati árammal működő hideg hamuhoz való porszívók csakis kihűlt hamu felszívására alkalmasak. A parázzsal való érintkezés a gép és a tartozékok meghibásodásához vezethet. Ugyanakkor színes termékpalettánkon olyan többfunkciós Kärcher porszívó is van, ami hamuszívóként is használható a megfelelő kiegészítőkkel felszerelve. Ez esetben csak egy kiegészítő tartályt és a fém gégecsövet kell megvenni és a meglévő szinte bármely porszívó használható a rendszer működtetéséhez.

 

 

Ha felkeltettük érdeklődését, rendeljen webshopunk kínálatáról prémium Kärcher hamuporszívót, amit akkor sem kell bedobozolnia, ha vége a télnek és a kandallóidőszaknak!

Hideg hamu szívásra nyáron, a grillszezon beköszöntével is szüksége lehet.

Kärcher – A tisztítás profizmusaW-tár

shopmania.hu simplepay_hu_v2